Friluftsliv
vinterbad3

Friluftslinjen kan vælges i 1.periode (august-december)


Friluftsliv er et linjefag til dig, der gerne vil være i naturen. Friluftsliv vil med garanti udfordre dig, men du vil blive ført sikkert og professionelt igennem aktiviteterne. På linjefaget har vi fokus på fysisk og mental styrke. I Friluftsliv arbejder vi på at styrke samarbejde og tillid, så alle får en god oplevelse.

 

Ved hjælp af træning, for eksempel yoga, vil du blive rustet til vinterbadning ved stranden. Vi har aktiviteter til vands og til lands, så du skal kunne lide at være udendørs og være klædt på til det. Vi er ude i alt slags vejr. Når vi er ved vandet, fokuserer vi på sikkerhed og du skal lære at svømme i havet med våddragt og redningsvest. Vi leger og laver redningsøvelser i kano, og sejler forskellige kystnære ture efter vejrforhold.

 

Vi bruger skolens mountainbikes til at køre ud i skoven, hvor vi laver diverse aktiviteter og samarbejdsøvelser. På skolen har vi egne shelters og bålplads, hvor vi øver os i lejrliv. Vi lærer at hugge brænde, tænde bål og lave mad over ilden. Vi går ture og undersøger hvilke spiselige planter og svampe vi kan bruge i vores bålmad.
Orientering er en vigtig del af vores undervisning i forhold til at kunne navigere i naturen. Vi taler om navigation og brugen af GPS og kompas. Førstehjælp og livredning er en naturlig del af Friluftsliv.


Frihed og frisk luft er livet.


Sarah, Ann Karina, Niels - 2021-2022

Waldemarsbo Efterskole, Hylleholtvej 6, 4654 Faxe Ladeplads Tlf. 56716388

E-mail: waldemarsbo@waldemarsbo.dk